26 Aralık 2017 Salı

Bir fotoğraf neler anlatır?


Dramatikleştirmek istemediğim bir an'dayım. Galerim de ki bir fotoğraf görselini ekleyeceğim. Hüzün çökmesine sebep oluyor içim de. Bana birşeyler anlatıyor sanki. Ahh kızım neler yaşadın. Bu gülümseme nedir? Yaşadığım otuz yıla ait çizgiler, umut besleyen buruk bir gülümseme. Oldu ama zor oldu, ya da napalım kısmet değilmiş. Biriktirdim yılları. 
Elbet yazdan kalma bir fotoğraf olmasından dolayı, eli yüzü kurumuşi oyun oynamaktan yorulmuş. Çok yaralar almış, ama her seferin de daha iyi iyileştiğimi gördüm. Farkındalıkta arttı. Düşünen ve kafa yoran bir kadınım. Hakkın, iyinin, güzelin yanımdayım. 

Pazar günüydü sabah uyandım da; bir tanıdığımın yakını vefat etmişti. Ahh ahh Tühh tüüh. Mekanı cennet olsun dedik, kendi aklımızca teselli ettik. Sarıldık. Dualar okuduk arkasından. Hayat işe doğum ve ölüm arasında 86 yılmış ona biçilen ömür. Ağlıyorsun.


Pazar günü öğleden sonra; çok sevdiğim bir arkadaşım, sevgilisinden ayrılmış. Ölümden farksız bir acı, yaşanmışlıklara,anılara veda ediyorsun. Hayal kırıklıklarıyla öylece kalıyorsun. Verdiğin emek heba olmuş ta üstüne bir de canın cok yanmış. Uzun zamandır bitiremediğin ilişkiyi, bir an da sen bile bitersen acısı epey büyük oluyormus anlıyorsun. Ölüm gibi birşey di ama kimse ölmedi. Akıl ve kalp aynı yönde gitmiyorsa olmuyor işte. Bakakalıyorsun. 

Pazar günü ikindi; uzun bekleyiş yanlızlıktan sonra, elini biri tutmuş, süprizler yapmış. Aynı yolda yürümeyi teklif etmiş. Başka bir ev de bol bir sevinç. Tarif edilemeyen bir mutluluk. Çok şükür beklediğime değdi dediğin bir an. 

Başın saolsun. 
Üzülme yanındayım. Daha iyisi olacak bak emin ol. 
Mutluluklar dilerimdi. 

Kombim bozulmuş çokta bişey değilmiş. Sorun para olsun halledilirmiş işte. 
Aralık 24 17 Bursa'da yaşandı. 

Ömrünüz çok değerli, kalbimize iyi bakın. 

10 Aralık 2017 Pazar

Kadin ve Erkek Üzerine


Garip ilişkilerden görüyordum. Hala saf sevginin olacağina inaniyorum. Kalbim buna inanmakta kararli gibi görünüyor.
Kadınlar tanidim, sevmedikleri adamlarla olan kadinlar. Yalniz kalmamak için, adamlari kullanan kadinlar. Paha bicilmez kadinlarin, kendilerine Paha bictiklerini de gördüm. Bana ev al, bana altin al, bana para ver diyen kadinlar. Artik sadece parasi oldugu için deger gören adamlarin parasi ile deger verdikleri garip bir yüzyildan geçerken. Şastimkaldim. 
Her seye inat, çok seven kadinlar da tanidim. Aksam yemege, kocasi gelmeden oturmayan kadinlar, sirtimi isitti diye minnettar kalan kadinlar, kiymet bilenleri de gördüm. Kendi sevdigi Mozaik pastanin bir tane kaldigini bile bile kadin çok seviyor ona getiren güzel kalpli adamlar da vardi bu dünya da. Hayat ve ask. Kadin ve erkek. Iliskiler asla kaliplara sigmayacak kadar genis ve cesitlilerdi. Dogru kalplerin birbirini bulmasina izin vermek gerekliydi. 
Aşk kolay bulunan bisey degildi elbet. Kimyanizin tuttuklari ile devam edebiliyordunuz. Beklentiler tabi olacakti ama maddesel degil. 
Ömrün boyunca ben bu adamla sohbet edebilir miyim? Ailesi nasildi?  Merhametli midir? Beni kimselere muhtaç eder mi? Sarip sarmalarken, sen de onu kayitsiz sevebilir miydin? Her dedigini anlar miydin? Dogru bir iliski icerisinde misin? Oyunun parcasi misin? Durustce   sorular sordugun adamin, cevaplarI nasil samimi mi? Bazen birakmalisin. Kuru bir ask mevsimi geçiyor olabilir.  Bahar gelecektir. Emek olmadan yemek olmaz derler ya. Goster kalbini, emegini karsiligini alacaksin. Sevmektir önemli olan cani gonulden. Grip oldugunda sicak bir çay yapmaktir. Ceviz kirmaktir. Usuyen sirtini sarilarak isitmaktir. Hayat anca böyle cekilir, Maddi seyler gider. Maneviler kalbe yerlesir. Puf yastiklar gibi.
Kiymetin bilinsin😻